ابزار GTMetrix، ابزاری آنلاین برای تجزیه و تحلیل عملکرد وبسایت است. این ابزار به شما کمک میکند تا سرعت بارگزاری صفحات وبسایت خود را اندازه گیری کنید و عواملی را که باعث کند شدن سرعت بارگزاری میشوند، را شناسایی کنید.
جی تی متریکس، با استفاده از دو موتور رندرینگ lighthouse و PageSpeed Insights گوگل، وبسایت شما را از نظر سرعت بارگزاری و عملکرد بهینه سازی میکند.
وقتی کاربر وارد سایت شما میشود، خیلی مهم است که صفحه وبسایت شما با سرعت بالایی لود شود. اگر سرعت لود شدن صفحه پایین باشد به احتمال زیاد کاربر سایت شما را ترک میکند و نرخ پرش سایت شما افزایش مییابد. پس یک سایت با سرعت بارگزاری بالا، به بهبود تجربه کاربری کمک میکند و کاربر سایت شما را ترک نمیکند.
ابزار GTMetrix اطلاعات مختلفی را در مورد عملکرد وبسایت شما ارائه میدهد. اطلاعاتی مانند سرعت بارگزاری، عملکرد yslow، عملکرد PageSpeed و waterfall
آنچه در این مقاله می خوانید:
آموزش GTMetrix
ابتدا وارد سایت GTMetrix میشویم. در صفحه باز شده، در قسمت آدرس، دامنه سایت خود را وارد کنید و روی دکمه Test your site کلیک کنید.
شما را به صفحه بعدی میبرد که صفحه آنالیز سایت است. ممکن است این کار چند دقیقهای طول بکشد.
در قسمت Analyzing your URL، مشاهده میکنید که دامنه شما در حال آنالیز است. همچنین در سمت راست و بالای صفحه نوار آبی رنگی را در حال لود شدن میبینید که نشان میدهد آنالیز دامنه شما در چه مرحلهای است.
GTMetrix Grade یا نمره GTMetrix که از حروف A تا F است . این مقدار، سرعت بارگزاری سایت شما را نشان میدهد. این نمره بر اساس معیارهای Performance و Structure تعیین میشود.
- Performance: نشانگر این است که وبسایت شما از نظر کاربر چه عملکردی دارد
- Structure : نشانگر این است که وبسایت شما از نظر ساختاری چه امتیازی دارد
Web Vitals یا عناصر حیاتی وب، مفهوم جدیدی است که از سال 2020 ارائه شده است. این عنصر در سرچ کنسول نیز وجو دارد و ارزیابی تجربه کاربر را نشان میدهد.
- Largest Contentful Paint (LCP): مدت زمان لود شدن بزرگترین محتوا
- Total Blocking Time (TBT) : مدت زمان بسته شدن صفحه وب سایت
- Cumulative Layout Shift (CLS): چیدمان صفحه در هنگام لود شدن
دسترسی به نسخه قدیمی GTMetrix
اگر با نسخه جدید ابزار GTMetrix نمیتوانید کار کنید و کار کردن با نسخه قدیمی برای شما راحت تر است، میتوانید به راحتی تنظیمات نسخه قدیمی را داشته باشید.
ابتدا وارد Account خود شوید. از بخش Analysis Options گزینه مورد نظر را فعال کنید تا به نسخه قدیمی دسترسی داشته باشید. در آخر تغییرات را ذخیره کنید.
یکی از مزایای ابزار GTMetrix، رایگان بودن این ابزار است. استفاده از این ابزار محدودیت ندارد و میتوانید برای تحلیل تعداد نامحدودی سایت استفاده کنید . البته این این ابزار، نسخه پولی نیز دارد که نسبت به نسخه رایگان امکانات بیشتری در اختیار کاربران قرار میدهد. ولی با نسخه رایگان هم میتوانید سرعت وبسایت خود را تحلیل کنید و عملکرد سایت خود را بهینه کنید.
عوامل موثر در امتیاز GTMetrix
اندازه بهینه تصاویر
ترکیب تصاویر با CSS
استفاده از شبکه توزیع محتوا(CDN)
در این مقاله سعی کردیم نکاتی که برای شروع کار با ابزار GTMetrix لازم است را به شما آموزش دهیم تا بتوانید برای بهینهسازی سرعت وبسایت خود از امکانات این ابزار بی نظیر استفاده کنید.